Vraag april 2014 Jaloezie

 

Ik heb een nieuwe baan, sinds kort ook een relatie en ik ga verhuizen, nu merk ik dat bepaalde mensen ineens vreemd tegen mij doen, het lijkt alsof zij mij ontlopen, wat doe ik verkeerd, waar ligt dit aan?

 

Wat ik er direct bij te voelen krijg is afgunst en jaloezie. Als mensen afgunstig naar je zijn is dat het eerlijkste compliment wat je kunt krijgen. Waarom gaan we dit dan op een negatieve manier op ons zelf betrekken? Ja, het komt vaak erg akelig iemands mond uit, maar de boodschap erachter is wel positief. Kijk daar maar naar, dat iemand iets wil hebben wat jij hebt, bijvoorbeeld bepaalde karaktereigenschappen, uiterlijk of in jou geval die nieuwe baan, relatie en verhuizen naar een nieuw huis. Jij hebt het en anderen willen het, daar wordt je toch al blij van als je het gewoon zo zegt. En toch kunnen we er soms helemaal door van slag zijn als iemand iets vervelends tegen ons heeft gezegd of iets vervelends heeft gedaan vanuit jaloezie. Als mensen jaloers op jou zijn, realiseer je dan, dat het alles over die mensen zegt en eigenlijk alleen maar iets positiefs over jou in het kader van “ afgunst is de meest oprechte manier van bewondering”.

Ze bewonderen je dus en vinden het moeilijk om dat gewoon toe te geven.

Neem die negatieve cadeautjes in de vorm van hatelijkheden gewoon niet aan, bedank ervoor of leg het naast je neer. Als jij jezelf blijft en je negeert die afgunst en jaloezie trekt het vanzelf bij en gaan ze weer normaal tegen je doen, omdat ze geen ingang bij jou hebben.

 

Levenslesgetal