Holistische EMDR

EMDR betekent: Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing.

Holistische EMDR is een zeer eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, zoals een schokkende of eenzame ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen.
Met een EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten of een continue psychische druk blijft geven zoals een overval, mishandeling, een tragisch ongeval, plotseling overlijden, verstikkingsdood, verkrachting, scheiding, langdurig pesten, verwaarlozing, angsten, diepe teleurstelling, vernedering, afwijzing enzovoort.  
De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op je stemming, gedrag of levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kan levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden. 

Werkwijze EMDR sessie

Een EMDR sessie wordt zittend gedaan. Het duurt bij volwassenen tussen de 90 minuten en 2 uur. Dit is bij iedereen anders en is van te voren niet te plannen. Ik zal je laten terugdenken aan de gebeurtenis: de beelden, gevoelens en gedachten. Door links-rechts bewegingen met de ogen, handen, of door een klikgeluid, worden deze gedachten, beelden en gevoelens stap voor stap losgekoppeld en vervangen door gewenste beelden en overtuigingen. Ook blokkades die zich vast hebben gezet in het lichaam worden losgekoppeld.

Holistische EMDR kan ook toegepast worden bij kinderen vanaf 0 jaar bijvoorbeeld huilbaby’s en bij dieren.

Bij kinderen en dieren duurt een behandeling 15 tot 30 minuten.

Holistische EMDR voor volwassenen 90 minuten € 89,- (elk kwartier langer komt er € 7,50 bij)

Voor kinderen en dieren € 25,-

Wil je een afspraak maken mail naar dewegnaarinzicht@hotmail.com