Grenzen aangeven

Ik heb moeite met nee zeggen, hoe geef ik mijn grenzen aan?

 

We zijn als mens naar de aarde gekomen om te ervaren, te leren en te groeien, jouw ziel heeft deze lessen uitgekozen.

De mensen om jou heen helpen je bij deze lessen, zoals jij ook de mensen om jou heen weer helpt.

Al ben je je daar niet altijd zo van bewust dat je elkaar aan het helpen bent.

Maar de mensen om jou heen brengen jouw leven in balans en andersom ook.

Om jou te leren je grenzen aan te geven zullen de mensen om jou heen je juist daarop uitdagen, door je dingen te vragen die voor jou moeilijk zijn om nee tegen te zeggen.

Iemand vraagt bijvoorbeeld aan jou: ‘wil jij vanmiddag uit school op mijn zoon passen, want ik moet weg en kan verder niemand vinden die dat kan doen’.

Het komt jou helemaal niet uit, je hebt zelf ook een afspraak staan maar durft dat niet te zeggen en jij zegt die afspraak dan maar af en ben je niet eerlijk naar jezelf geweest door te zeggen, nee ik kan niet oppassen, dus over je grenzen laten gaan.

Waarom vinden we het vaak moeilijk om onze grenzen aan te geven?

 

– Angst voor afwijzing

– Angst voor conflicten.

– Angst voor kritiek.

– Angst om iemand teleur te stellen.

– Schuldgevoel.

Wanneer je wel je grenzen aangeeft vergroot je je zelfvertrouwen omdat je vertrouwt op je eigen gevoel en je eigen kunnen.

Elke keer dat je voor jezelf kiest, groeit je zelfvertrouwen.

Wat gebeurt er als ik steeds over mijn grenzen laat gaan?

Je krijgt echt de tijd deze les te leren, maar als je een paar keer over je grenzen laat gaan wordt er op je schouder geklopt door jouw Hogere Zelf of het Universum: “hè ga jij je grenzen eens aangeven”.

Doe je het niet dan wordt er nog wat harder geklopt, net zolang tot dat jij het wel doet.

In de tussentijd worden er steeds meer mensen op jouw pad gezet die bezig zijn om jou over je grenzen te laten gaan, dan zie je vaak geen andere uitweg meer en ben je er klaar mee en ga je wel je grenzen aangeven, waardoor je een waardevolle les geleerd hebt.

Elke les die we geleerd hebben, daar worden we op getest door het Universum op een onverwacht moment, dus er komt na een lange tijd weer eens iemand met een vraag bij jou, waarbij jij het moeilijk vind om nee te zeggen, op dat moment denk je TEST, je doet wat je voelt dat je moet doen en dat is NEE zeggen, je grenzen aangeven en voor jezelf kiezen.

Goed zo, je bent geslaagd en je zult zien dat je op deze les niet meer getest wordt omdat je echt geleerd hebt om je grenzen aan te geven.

 

Grenzenaangeven